Velg språk: Engelsk Norsk

AKTIVITETER

 

Aktiviteter

Det er mye spennende og utforske i Trondheim og på denne siden gir vi deg noen forslag til forskjellige severdigheter og restauranter å besøke.
For flere forslag anbefaler vi dere å laste ned Trondheimsappen som har kontaktinformasjon for bestilling av billetter og kart over besøksadresser. 

Under Via Nordica 2016 vil det ikke bli lagt opp til noen felles ledsager utflukt, så da er det bare å velge og vrake imellom alt det spennende Trondheim by har å tilby!  

Trondheimsappen

Hva skjer i Trondheim? Hva finnes i nærheten? Hva skal jeg finne på? Trondheimsappen gir deg svarene, og oversikt over byens fasiliteter.
 
                                       

 
 
 

Severdigheter

Nidarosdomen - Norges nasjonalhelligdom, reist over Olav den Helliges grav. Påbegynt i 1070, men de eldste eksisterende delene er fra midten av 1100-tallet. Hovedsaklig i gotisk stil, men de eldste delene er i romansk stil. Kirken sto ferdig omkring 1300, men etter å ha vært herjet av flere branner lå store deler av kirken i ruin ved reformasjonen i 1537. I 1869 startet en omfattende restaurering og etter 100 år står den nå gjenreist i sin gamle prakt. Kirkens glassmalerier er fra begynnelsen av 1900-tallet. Skulpturene på Vestfronten er utført av Norges ledende kunstnere, den siste kom på plass i 1983. Under skipet ligger krypten med middelalder gravsteiner. 
   
  
 
       
Trøndelag Folkemuseum er et av landets største kulturhistoriske museer med samlinger av bygninger og gjenstander, arkivmateriale og et omfattende historisk fotoarkiv.
   
       
Ringve er Norges nasjonale musikkmuseum. Siden starten i 1952 har omkring 2.000 instrumenter fra alle verdenshjørner funnet veien til Ringve, og museet har markert seg som en levende formidler av musikkhistorien.
   
       
Rockheim er det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock. Rockheim bruker samtidens ulike digitale media som virkemidler i utstillingene. På Rockheim kan du oppleve konserter, bruke touchskjermer, laserpenn, mikserbord og teste dine gitarferdigheter mot Ronny Le Tekrø. Ikke nøl med å spørre museumsguidene. Mye finurlig funksjonalitetet er gjemt bak knapper og skjermer. 
Rockheim-bygget er i seg selv en visuell attraksjon på kveld- og vinterstid, med lysende, skiftende farger og mønstre på fasadene.
   
       
Munkholmen - I gammel tid Trondheims rettersted. Like etter at år 1000 ble det bygget et Benedictinerkloster på holmen. I 1658 omgjort til festning og fengsel, senere også tollstasjon. I dag populært utfartssted, badeplass og restaurant. Tripps Båtservice driver rutetrafikk med båt til Munkholmen i sommersesongen. Munkholmen har i sesongen åpen kafé/restaurant på dagtid, omvisning med guide en gang pr. time og gode forhold for soling og bading. 
   
       
 

Restauranter

Astrum Grill & Raw Bar (på konferansehotellet) - Fra Astrum har man utsikt over byen, fjorden og Fosenalpene. På menyen møter det klassiske nordiske kjøkkenet rustikke amerikanske tradisjoner og også sofistikerte asiatiske matretter.    
       
Graffi grill & bar Solsiden - Uformell grillrestaurant. Menyen består av mange klassiske grillretter som burger, biff og kylling, itillegg til sandwicher, salater og smørbrød. Graffi har også en restaurant i Midtbyen
   
       
Ai Suma - Italienskinspirert restaurant i rustikke omgivelser i en av de gamle bryggene ved Nidelva.
   
       
Credo Restaurant - Credo er en gourmetrestaurant hvor det ikke serveres mat á la carte. I stedet bestemmer kjøkkenet hvilke smaker som skal rendyrkes, med utgangspunkt i råvarene som finnes på en gitt dag. Kokkene komponerer hver dag en unik kombinasjon av retter og vin. Man kan til vanlig velge mellom tre og fem retter. I andre etasje av restauranthuset ligger Jossa Mat og Drikke, som er et rustikk og rimeligere alternativ. Også her avgjøres menyen av kokkens inspirasjon og råvarer.
   
       
74 meter over bakken kan man nyte utsikten og et måltid fra Egons meny. I tårnrestauranten roterer gulvet langsomt rundt 360 grader slik at man kan se hele Trondheim i løpet av en time. Egon er en trøndersk restaurantkjede, og menyen varierer fra pizza og burger til indrefilet og fiskeretter.